Веб-студія

Креативний дизайн

Веб-студія

Сучасні технології

Веб-студія

Професійна розробка

Веб-студія

Надійний хостинг

Веб-студія

Адаптивна верстка

Веб-студія

Пошукова оптимізація

blog


05.02.2021

Перспективи розвитку веб-студії

Розквіт веб-студій припав на середину 2000-х років і був відносно стабільним до 2020 року. Але, як це часто буває, криза підкралася непомітно. Що ж робити веб-студії, щоб вижити протягом найближчих п'яти років і не піти з ринку?


Ризики веб-студій

Бізнес веб-студій — це клієнтський бізнес. Багато чого в роботі залежить від побажань клієнта. А вони часто бувають специфічними. Замовник хоче отримати сайт у відповідності зі своїм баченням. І не завжди прислухається до думки професіоналів.

У ряді випадків робота завершується деяким невдоволенням і сторони замовника, і сторони розробника. Багато в чому через це кожен менеджер намагається скласти детальне ТЗ, щоб замовник не міг відвернутися від прийняття роботи. І все одно ТЗ буде порушено через 2-3 дні. З'являються нові ідеї, завдання, побажання від замовника.

У спробах рости веб-студія найчастіше орієнтується на екстенсивний шлях розвитку. Бере більше замовлень, робить більше веб-сайтів. Відповідно, залучає нових спеціалістів. Тобто масштабування йде від збільшення кількості робочої сили.

Але маленьким студіям, особливо в регіонах, важко конкурувати за хороших програмістів, дизайнерів з великими компаніями. Часто буває так, що людина два роки відпрацювала, стала професіоналом і йде в іншу компанію або починає працювати віддалено на столичні замовлення.

Часто веб-студії разом із створенням сайту пропонують послуги SEO-оптимізації. Як правило, це входить в базовий набір. І є ще контекстна реклама. Але це вже дорого, і часто замовники не виділяють на це бюджети, достатні для просування.

От так виглядає бізнес веб-студій у своїй основі. Чи можна придумати щось ще?


Який є вихід

Якщо студія вміє залучати замовників для клієнта, чи просувати холодильники в інтернеті, то чому б їй самої їх не продавати? Будь-які дії в мережі зараз можна детально виміряти. Цифри підкажуть, що вигідно, а ні.

З точки зору компанії, якщо можна вкласти і заробити, то треба розширюватися саме в цю сторону. Студії можуть робити не тільки сайти, але й створювати свої  цифрові продукти.

З допомогою цифрового продукту можна розширити свій бізнес, залучаючи меншу кількість ресурсів.



Зворотній зв'язок!


Вам потрібно в стислі терміни розробити сайт або запустити економічний і якісний інтернет-магазин?
Заповніть форму, і ми обов'язково зв'яжемося з вами.

Наші контакти

Ми завжди раді Вам!


м. Київ

Україна

Телефон: +380 50 4309708
e-mail: info@korg-online.com

м. Львів

Україна

Телефон: +380 98 2072682
e-mail: info-lv@korg-online.com

Lublin

Poland

phone: +48 790 37 95 78
email: info-pl@korg-online.com

© Korg-online 2017-2023

Web-studio

Вход для партнеров